"autamme sinua toteuttamaan unelmasi sauma kerrallaan"

— Lasse Paananen, toimitusjohtaja

120 000+ toimitettua hitsauskonetta
Luovuus, innovaatiot ja henkilöstömme ainutlaatuinen sitoutuminen hitsauskoneiden suunnitteluun ja valmistukseen on mahdollistanut yli 120 000 hitsauskoneen toimitukset asiakkaillemme.
Hitsausteollisuuden pioneeri
Wallius on ollut mukana Suomen maatalouden ja teollisuuden koneistamisen alusta alkaen ja työ laadukkaiden, teknisesti edistyksellisten ja kestävien hitsauskoneiden kehittämiseksi jatkuu edelleen.
Laaja valikoima
Me haluamme valmistaa parhaat hitsauskoneet asiakkaidemme tarpeisiin. Valikoimastamme löytyy teknisesti edistyksellisiä hyvin varusteltuja hitsauskoneita, hitsauspolttimia, maskeja, tarvikkeita ja luonnollisesti varaosia.
Suunnittelupöydältä tuotantoon
Tutustu Walliukseen oheisten kuvien kautta. Me olemme täällä valmistamassa hitsauskoneita juuri sinun tarpeisiisi.

Oma tehtaamme sijaitsee Muurlassa, Varsinais-Suomessa, josta kaikki alkoi ja jossa olemme olleet jo yli 70-vuotta. Tuotekehitys, tuotanto, huolto, varasto, myynti sekä hallinto sijaitsevat täällä kahdessa eri rakennuksessa.
Muurlasta vuodesta 1949
Walliuksen liekki synnytettiin vuonna 1949 Muurlan kylässä Varsinais-Suomessa, kun Hilma ja KainoWallius perustivat toukokuussa 1949 sähköasennus- ja konekorjaamon. Maaseudun sähköistäminen oli silloin vasta aivan alussa ja Walliuksen liiketoiminta keskittyi isolta osaltaan sen ympärille. Magnetismi oli ollut Kainon harrastus ja hän oli valmistanut muutamia vesijohtoputkien sulatukseen tarkoitettuja muuntajia naapureilleen sekä joitakin hitsausmuuntaja-/sulattaja yhdistelmäkoneita.

1950-luku
Ensimmäinen Wallius-hitsausmuuntaja, joka näytti tien Walliuksen tulevaisuudelle, valmistui vuonna 1952.  Seleenitasasuuntaajat olivat harvinaisia vielä 1950-luvulla. Yrityksen perustaja, Kaino hankki tarvittavan tietotaidon puolijohteista ja tasasuuntaajatekniikasta. Ensimmäiset tasasuuntaajatekniikalla varustetut Wallius-hitsauskoneet valmistettiin 1950-luvun puolivälissä. Myös sähkömoottoreiden käämintä oli osa liiketoimintaa.  

1960-luku
1960-luvulla valmistui Walliuksen ensimmäinen iso tehdas. Walliuksen tuotevalikoimaan tulivat nostomagneetit, joita valmistettiin aina 1980-luvulle asti. Myös sähkömoottoreiden käämintä jatkui uudessa tehtaassa. Seleeni tasasuuntaajissa korvattiin piidiodilla, joka oli kestävämpää.  

1970-luku
1970-luvulla Wallius kasvoi maakunnallisesta toimijasta kansallisesti merkittäväksi tekijäksi.Wallius ja Hankkija sopivat yhteistyösopimuksen ja aloittivat yhteistyössä tasasuuntaajien markkinoimisen valtakunnallisesti. Tämä yhteistyö jatkuu edelleen. Vuosikymmenen alkupuolella alkoi MIG/MAG-teknologian kehittäminen. Ensimmäinen Wallius MIG/MAG puoliautomaatti tuli markkinoille 1975 ja kokonainen kompaktien MIG/MAG-puoliautomaattien konesarja esiteltiin 1978. Puikkohitsauskoneissamuuntajat syrjäyttivät  tasasuuntaajat. 1970-luvulla rakennettiin uusi tehdasrakennus, jota on sen jälkeen laajennettu ja uusia rakennuksia rakennettu tarpeen mukaan.
1980-luku
Yrityksessätoteutettiin sukupolven vaihdos vuonna 1983, jolloin Kaino Walliuksen lapset jatkoivat liiketoiminnan johdossa. Vuonna 1987 julkaistiin maailman ensimmäinen prosessoriohjattu hitsausinvertteri. Tällä hitsauskoneella oli painoa vain 10 kiloa. Hitsauskoneen lanseeraus oli iso tapahtuma valtakunnallisesti.

1990-luku
1990-luvun puolessavälissä panostettiin ensimmäisen kerran koneiden muotoiluun ja uuden konesarjan LKM:n suunnittelussa oli mukana teollinen muotoilija. Vuonna 1996 lanseerattiin EHB-konesarja monitoimivirtalähteellä. Hitsauskoneessa oli konvertterityyppinen katkoja, joka mahdollisti portaattoman virran ja jännitteen säädön. Vielä yksi uusi konesarja näki päivänvalon 90-luvulla, kun vuonna 1998 lanseerattiin LMP-teollisuuskonesarja Finntec messuilla. 

2000-luku
2000-luvun ensimmäisellä vuosikymmenellä yritys keskittyi myymään 90-luvun lopulla kehitettyjä malleja. Pääpaino oli perinteisellä muuntajalla varustetuissa hitsauskoneissa. Yritys aloitti myös yhteistyön ulkomaisten yhteistyökumppanien kanssa.

2010-luku
2010-luvun alussa Wallius panosti voimakkaasti tuotekehitykseen ja uusia innovaatioita kehitettiin useita. Hitsausinformaation näyttäminen hitsauskypärässä ja synerginen ohjaus perinteisellä muuntajalla varustettuun hitsauskoneeseen olivat mm. tuotekehityksen tuloksia. Walliuksen invertteripohjaiset Blackline teollisuussarjan hitsauskoneet lanseerattiin 2012. Vuonna 2017 lanseerattiin uudet puoliautomaatti MIG/MAG-hitsauskoneet Wallius 2200, 3000 ja 4000. Seuraavana vuonna lanseerattiin uudet i-sarjan invertterikoneet sekä puikko että MIG/MAG hitsaukseen.  

2020-luku
2020-luvulle siirrytään vahvasti uuden toimitusjohtajan vetämänä. Uuden vuosikymmenen alussa lanseerataan kolme uutta mallisarjaa: Wallius BLUEARC™, Wallius BLUEWELD™ jaWallius BLUEMAX™. Mallisarjat sisältävät niin kannettavat, kompaktit kuin teollisuussarjan koneet. Hitsauskoneista löytyvät sekä perinteisellä muuntajalla että invertterillä varustetut mallit. Asiakkaat pystyvät valitsemaan erilaisista tavoista tehdä hitsauskoneeseen tarvittavat säädöt.

Valikoimasta löytyvät niin perinteiset kytkinsäätöiset mallit kuin synergiaohjatut sekä täysin digitaaliset isolla LCD-näytöllä varustetut mallit. Koneiden digitaalisuus, helppokäyttöisyys ja kestävyys sekä skandinaavinen Walliukselle ominainen muotoilulinja, uusi logo sekä Walliuksen oman sinisen värin vahvistaminen antavat leimansa Walliuksen 2020-luvun alkuun.

OTa yhteyttä

wallius@wallius.com/ 02 728 000

lähetä meille viesti ja otamme sinuun yhteyttä

Kysy, kommentoi tai anna palautetta. Palaamme sinulle vielä saman päivän aikana.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Yhteystiedot
 • Wallius Hitsauskoneet Oy
  Muurlantie 510
  25130 Muurla
  Y-tunnus: 3008168-1
  VAT: FI30081681

  Sähköpostiosoitteet henkilöille: etunimi.sukunimi@wallius.com
 • Vaihde:
  02 728 000, wallius@wallius.com
 • Myynti:
  050 464 7149, myynti@wallius.com
 • Tuotetuki:
  044 072 8001, huolto@wallius.com
 • Johto:
  toimitusjohtaja, Lasse Paananen
  040 720 5088